Dragoș Guțu - director general la Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale


     Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a prezentat colectivului de angajați pe domnul Dragoș Guțu, noul Director General al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), în cadrul unei vizite de lucru la sediul instituției.

     În contextul acestui eveniment, Ministrul Sănătății a felicitat cordial pe domnul Dragoș Guțu cu ocazia numirii în funcția de conducere cu specificarea că: „Domnia sa are toată susținerea Guvernului și a Ministerului Sănătății în a desfășura activitatea în cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale - autoritate administrativă, abilitată cu competenţe de reglementare şi supraveghere în domeniul medicamentului, activităţii farmaceutice şi dispozitivelor medicale”.

     La rândul său, Directorul general al AMDM, Dragoș Guțu a mulțumit Ministrului Sănătății Ala Nemerenco pentru încrederea acordată și a menționat că este dispus la implicarea activă în gestionarea tuturor activităților ce se referă la asigurarea pieței farmaceutice cu medicamente sigure calitative și eficiente, iar fiecare dintre cei implicați în această activitate vor fi susținuți și încurajați în a dezvolta instituția la cel mai modern model de autoritate publică.

     Este de menționat că Dragoș Guțu este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, (1997), iar în 2007/2008 a studiat la Universitatea Chicago, SUA, Școala de Business Booth.

     Are o experiență de 18 ani în businessul farmaceutic, activând în diferite poziții în vanzări, marketing și management general în Republica Moldova și peste hotare.