Comisia Medicamentului din cadrul AMDM a autorizat 52 medicamente: Circa 20 – în premieră


 

Cu vot unanim, membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat joi, 19 ianuarie, 52 produse medicamentoase, dintre care 20 – primar (medicamente noi) și 32 – repetat.

Printre medicamentele autorizate primar, se numără:

-         Dutasterida/Tamsulosina STADAFARMA, capsule 0,5 mg/0,4 mg (DCI: Dutasteridum + Tamsulosinum) – medicament utilizat pentru tratamentul bărbaților care prezintă o creștere în dimensiuni a prostatei (hiperplazie benignă de prostată).

-         Epiduo, gel 1 mg/25 mg/g (DCI: Adapalenum+benzoylis peroxidum) – este utilizat pentru tratamentul acneei.

-         Linestar, soluție perfuzabilă 2 mg/ml (DCI: Linezolidum)antibiotic din clasa oxazolidinonelor, care acţionează prin oprirea dezvoltării unor bacterii (germeni) care produc infecţiile. Se utilizează pentru a trata pneumonia şi unele infecţii ale pielii sau ale ţesutului de sub piele.

 

Printre cele autorizare repetate, se regăsesc produse farmaceutice precum:

-         Cerezyme® 400 U pulbere pentru concentrat pentru soluţie perfuzabilă 400 U (DCI: Imiglucerasum) – este utilizat în tratamentul pacienţilor care au un diagnostic confirmat de boală Gaucher de tip 1 sau tip 3 şi care prezintă semne de boală cum sunt: anemie (număr scăzut de globule roşii în sânge), tendinţă de a sângera cu uşurinţă (din cauza numărului scăzut de trombocite – un tip de celule sanguine), splină mare sau ficat mare sau boală osoasă.

-         Oltar®, comprimate 2 mg; 4 mg (DCI: Glimepiridum) –medicament utilizat pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge (medicament antidiabetic oral).

-         Tobi® Podhaler®, capsule cu pulbere de inhalat 28 mg (DCI: Tobramycinum) – este utilizat la pacienţi cu vârsta de 6 ani şi peste această vârstă, care suferă de fibroză chistică, pentru tratarea infecţiilor pulmonare determinate de bacteria numită Pseudomonas aeruginosa.

-         Amiokordin® 150 mg/3 ml soluţie injectabilă 3 ml N5 (DCI: Amiodaronum) – este indicat pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac (aritmii), oprește aritmia, previne recurența acesteia și îmbunătățește funcția inimii.

           

 

Întreaga listă a medicamentelor autorizare o găsiți AICI.